Powering thinking with found objects
acorn.jpg

Ontdek hoe design thinking werkt door creatief te zijn met gevonden voorwerpen en concrete leertaken. Deze denkmethode zorgt zowel voor verdieping als een hogere efficiëntie in communicatie en cognitief denken.

 

We strive to make thinking & learning happen everywhere with everything! 

 

Think with Things Corporate

MEX Conference  |  March 2015

 

twt in Corporate

Zet de automatische piloot uit, herontdek het kind in jezelf en haal je creatieve talent weer naar boven! TwT geeft workshops gaande van 1 dag tot een hele week en worden georganiseerd voor elke leeftijdsgroep, beroepsgroep ongeacht culturele achtergrond of thema. De focus van de workshops ligt op het spelenderwijs ontdekken en ontplooien van je eigen creatieve denken. De materialen zijn elke keer hetzelfde, gewone objecten uit het dagelijkse leven maar het resultaat is altijd verrassend anders.

Kies uit:

 
 

Onze Visie

Onze visie
Think with Things focust op de kracht van dagelijkse objecten en de mogelijkheden die ze in zich dragen om ons te helpen in anders en creatief denken en communiceren. Na jaren gewerkt te hebben in onderwijs-settingen zijn we tot 1 sluitende gekomen. Objecten die ons helpen denken en leren, zijn overal. Het enige dat we moeten doen is hun potentieel erkennen en gebruiken. We hebben dus al alles wat we nodig hebben om de talenten en ideeën van elk individu naar boven te laten komen. Think with Things is ontstaan in 2014 en was een van de zeven winnaars van de Open Education ChallengeDe opzet was om de methodieken van hands-on leren door het denken en spelen met gevonden voorwerpen te integreren in de traditionele, gestructureerde leeromgevingen van kinderen en volwassenen.

Doelen

Vier jaar na de oprichting is onze missie nog steeds dezelfde: het promoten van de kracht van alledaagse voorwerpen en hun potentieel om ons te helpen denken, leren en creatief zijn. We zijn ondertussen voorbij de snelle EdTech-wereld maar onze oorspronkelijke droom om de corporate en educatieve wereld te inspireren en veranderen op basis van creatief denken, is nog steeds intact. Ons doel is nog steeds: "Make Learning Happen Everywhere with Everything."

Making learning happen everywhere with everything!

Think with Things in onderwijsland

Vasalab  |  Nov 2013

 

twt in Onderwijsland

This is where it all started with a desire to share the amazing potential in found objects with children and educators around the world. To create a place where like minded educators, designers, facilitators and creatives everywhere in the world can meet and dialogue. If you are using found objects in your work or would love to begin, you can find inspiration and a voice here. Explore and don't forget to contribute to the conversation, as this will make it more possible for learning to happen everywhere.

Workshops on the Road

We houden van rondreizen en we houden van spelletjes spelen. Ontdek hier onze NIEUWE workshops voor leerkrachten in de maand mei.

Blog

ENGLISH We hope to make this more of a community discussion and sharing space than a typical blog. It is an experiment and we hope it is a good one!

DSC_0013 copy.jpg

Tools

We hebben al onze tools verzameld en stellen die graag ter beschikking. Ontdek hier de gratis en bijna-gratis TwT-tools (coming soon)

circlepics4.png
 
 

Ons Team

jules.jpg

Jules Gilleland

Bewaakster van ideeën

Grafisch ontwerper, moeder van drie zonen en ‘education change maker’ met meer dan 18 jaar ervaring op vlak van design en onderwijs.

Mijn passie ligt in het creëren van ervaringen en omgevingen die inspireren tot creatief denken. Daarvoor werk ik samen met werken met onderwijsinstellingen, overheidsinitiatieven, musea en bedrijven. Ik hou ervan om presentaties en trainingen te geven en heb via speltechnieken gewerkt met een enorm brede waaier aan groepen, gaande van leerkrachten over museummedewerkers tot zakenlui, kunstenaars, ouders en kinderen.

 
bjorn.jpg

Bjorn Accoe

Kansencreëerder

Onderwijs en plezier zijn de twee pijlers van wie ik ben, van mijn passie en van wat ik doe. Leren kan je altijd en overal, het is een eeuwigdurend proces. Met de projectkampen en fun events voor kinderen van 3 tot 12 jaar bewijzen we dat dit ook concreet mogelijk is. Kinderen zijn onze toekomst. Door te werken voor Idee Kids en The Future Generation krijg ik de kans om een wereld te creëren en beschermen waarin ze kansen krijgen en hun talenten ontdekken.